Plaza Mayor

Beschermd wonen met uw leven op eigen wijze

Een vestiging van De Bilthuysen

Plaza Mayor maakt onderdeel uit van woon- en zorgcentrum Weltevreden en bevindt zich midden in een woonwijk in De Bilt-West. Plaza Mayor bevindt zich op de bovenste etage van het gebouw en biedt plek aan zestien mensen met dementie. Alle appartementen komen uit op het centrale binnenplein ‘Plaza Mayor’ met gezellige huiskamer met openhaard. Op het plein bevindt zich de open keuken. Door toepassing van bijzondere verlichting is een buitensituatie gecreëerd. Bewoners kunnen veilig rondwandelen in een besloten omgeving.

De inrichting is met veel aandacht vormgegeven. De vele ‘ouderwetse’ voorwerpen in de grote huiskamer geven veel ouderen een gevoel van herkenbaarheid.

De kamers en voorzieningen
Bewoners hebben een eigen appartement met badkamer en toilet. De huiskamer en keuken zijn de centrale ontmoetingsruimten. De kamer richt u verder naar eigen wens en smaak in. Bewoners kunnen gebruik maken van de:
• kapper
• schoonheidsspecialiste
• pedicure

Activiteiten
We houden ons vooral bezig met activiteiten die het dagelijks ritme ondersteunen en horen hij het normale gezinsleven. Daarnaast bieden we, met hulp van vrijwilligers en mantelzorgers, een activiteitenprogramma aan. Ieder is vrij om daar aan deel te nemen.

In Plaza Mayor kunt u terecht voor:
•Beschermd wonen met intensieve dementiezorg:
•Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding


Plaza Mayor is onderdeel van De Bilthuysen.

Over De Bilthuysen:

Wie zorg of ondersteuning nodig heeft in gemeente De Bilt en omstreken zit goed bij De Bilthuysen. Wij zijn er voor u, samen met de mensen om u heen en vrijwilligers en organisaties in de buurt. Wij luisteren naar wat u belangrijk vindt en helpen u met de zorg die u nodig heeft. Zo zorgen we ervoor dat u uw leven op uw eigen wijze en in uw…  Lees verder over De Bilthuysen →

Andere vestigingen van De Bilthuysen:

Alle locaties