Landgoed Beukenstein

Wonen op een prachtig landgoed in een toekomstbestendige woon-zorgvoorziening

Een vestiging van De Brug

Op dit moment wordt er gebouwd aan een nieuw Landgoed Beukenstein. De verwachting is dat deze medio 2019 in gebruik wordt genomen.

Voor wie wordt Landgoed Beukenstein gebouwd?
Het nieuwe Landgoed Beukenstein wordt een toekomstbestendige woon- en zorgvoorziening voor kwetsbare ouderen, zoals mensen met dementie en andere zorgvragen waarvoor een indicatie en zorg met verblijf nodig is.

Landgoed Beukenstein biedt straks ruimte aan ongeveer 108 mensen. Zo worden er 10 woningen gerealiseerd waar mensen met dementie in kleine groepen van 7 á 8 personen kunnen wonen. Dit kleinschalig wonen concept richt zich op het leven in een huishouden, net als thuis, met een gemeenschappelijke huiskamer en buitenruimte (tuin of terras). Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en eigen badkamer.
Daarnaast worden er 30 zogenaamde hofwoningen gebouwd: dit zijn één en enkele twee kamer appartementen.
Alle woningen/appartementen die worden gebouwd zijn voor cliënten met een Wlz- indicatie (Wet langdurige zorg) die nog voldoende eigen regie hebben. Bovendien hebben in de eerste toewijzing de bewoners van locaties Nassau Odijckhof en Het Woonoord van De Brug, voorrang.


Landgoed Beukenstein is onderdeel van De Brug.

Over De Brug:

De Brug is een woon- en zorgorganisatie in de regio Utrechtse Heuvelrug en biedt een breed aanbod van zorg en diensten waardoor iedereen met een zorgbehoefte zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en leven. We bieden wijkzorg, thuiszorg, behandelingen, revalidatie, maaltijdservice en ‘wonen en zorg’. Naast een breed aanbod van die…  Lees verder over De Brug →

Andere vestigingen van De Brug:

Alle locaties