De Plataan

Voor mensen met dementie of een lichamelijke beperking

Een vestiging van Lyvore

De Plataan is een oude school omgebouwd tot een woonvoorziening voor oudere mensen met dementie of een lichamelijke beperking. Als onderdeel van Het Ontmoetingscentrum Amersfoort is De Plataan tevens de sfeervolle ontmoetingsruimte voor de bezoekers van verschillende ontmoetingsgroepen.

Op de begane grond van De Plataan zijn zeven voormalige klaslokalen omgebouwd tot royale appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Lyvore biedt een aangename en veilige woonomgeving in een eigen appartement met sanitaire voorziening.

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat uit twee groepen van zeven personen, verdeeld over de begane grond en eerste etage. Elke groep heeft een eigen, sfeervol ingerichte huiskamer. Een vast team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.
De Plataan heeft een prachtige tuin voor bewoners en wijkbewoners, die dankzij het programma “Groen Verbindt” van Het Oranje Fonds is ontstaan.

Lyvore is regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Bekijk onze actuele vacatures.


De Plataan is onderdeel van Lyvore.

Over Lyvore:

Zorg van waarde Bij Lyvore kennen we als geen ander de weg op het gebied van ouderenzorg en dementiezorg. Bij het ouder worden, of bij het krijgen van gebreken, kun je een deel van je onafhankelijkheid verliezen, maar dat is niet hetzelfde als verlies van zeggenschap en zelfwaarde. Lyvore wil mensen graag ondersteunen zo waardevol mogelijk ouder…  Lees verder over Lyvore →

Andere vestigingen van Lyvore:

Alle locaties