Oranjestein

Zorglocatie met verzorging, verpleging en dementiezorg

Een vestiging van Pro Senectute

Algemene informatie Oranjestein
Oranjestein ligt aan de rand van Doorn in de bossen. Het gebouw dateert uit 1977, en is geheel gerenoveerd in 2012 om aan de zwaardere zorgvraag van bewoners en de moderne eisen te voldoen. In de grote tuin is het alle seizoenen goed toeven. Het centrum van Doorn met het gezellige winkelhart is vanaf Oranjestein goed te bereiken.

Oranjestein is een locatie voor bewoners met een zware zorgvraag vanaf zorgzwaartepakket (ZZP) 4. Bewoners ontvangen vergoeding voor wonen, verzorging en verpleging (intramuraal) via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of met het Volledig Pakket Thuis (VPT) op basis van particulier wonen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) vraagt wel een eigen bijdrage voor zorglevering op basis van het eigen inkomen en vermogen. Zie nadere informatie op de homepage bij Wonen en Zorg en op de website www.cak.nl.
Appartementen
Oranjestein heeft 64 eenpersoons-appartementen van 43 m². Daarnaast zijn er vier appartementen van 65 m² met een aparte slaapkamer voor echtparen. Oranjestein beschikt over vijf woonkamers (zogenaamde kleinschalige woningen) voor 9 tot 11 bewoners met dementie. Daar verblijven bewoners overdag. Onze medewerkers begeleiden bewoners bij het structureren van en invulling geven aan de dag.

Toekomst
Om ook voor Oranjestein een zorgcontinuüm te realiseren van zelfstandig wonen (met eventueel lichte zorg) tot volledig verzorgd en verpleegd wonen, is een nieuwbouwplan ontwikkeld. Hiervoor zullen particuliere huurappartementen op het terrein van Oranjestein gebouwd worden. De verwachting is dat het plan in 2019/2020 gereed is.


Oranjestein is onderdeel van Pro Senectute.

Over Pro Senectute:

Algemene informatie Stichting Pro Senectute Stichting Pro Senectute heeft 10 stijlvolle locaties waar gelijkgestemde senioren wonen en zich thuis voelen. Naast goede zorg- en dienstverlening, doen wij er alles aan om onze bewoners waardevolle momenten te bezorgen, iedere dag weer. Wat maakt wonen bij Pro Senectute bijzonder? Het bijzondere zit in…  Lees verder over Pro Senectute →

Andere vestigingen van Pro Senectute:

Alle locaties